середу, 5 лютого 2020 р.

Як зробити спілкування з дитиною захоплюючим

Декілька порад батькам майбутніх першокласникіd
Результат пошуку зображень за запитом клипарт діти
Встановлено, що розумовий розвиток шести річок відбувається набагато інтенсивніше, ніж у старшому віці. Тому  дуже  важливо створити в родині для розвитку розумових здібностей, формувати потребу в інтелектуальній та творчій активності.
Головне завдання батьків – допомогти дитині пізнавати навколишній світ. Зона найближчого оточення – це квартира. Дуже важливо створити у квартирі розвивальне предметне середовище.

«Моя галерея»
На дерев’яну  планку на стіні вивішуються малюнки та інші роботи дитини.
«Мішечок добрих справ»
Звичайний мішечок, прикрашений аплікацією або вишивкою. За кожну добру справу в мішечок вкладаються дрібні камінчики або ґудзики. Наприкінці тижня  підсумуйте, скільки було добрих справ.
«Скринька – майстринька»
У цю скриньку можна покласти ножиці, ґудзики, клей, клаптики тканини, папір та різноманітний природний матеріал. Тут може бути матеріал, з якого дитина зможе виробити поробки.
«Глечик бажань»
Глечик з картону, прикрашений аплікацією. У нього вкладаються листівочки, зроблені власноруч, з побажаннями до різних свят.
«Дитяча бібліотека»
У яскраву коробку складаються дитячі книжки та журнали. Дуже важливо правильно їх систематизувати : казки, книжки одного автора, книжки про природу, дитяча преса.
«Альбоми  цікавинки»
Бажано придбати кілька альбомів та добирати матеріал за різними темами : рослини, тварини, птахи, машини тощо. Таке заняття розвиває спостережливість та кмітливість, навчить дитину систематизувати предмети, охайно працювати.

Немає коментарів:

Дописати коментар